Projekt beköszöntő

Szerző: Herczegné Varga Ilona

 

„ A kezet csak megfogni szabad,
elengedni vétek, ellökni átok.
Egymásba simuló kezek tartják
össze az egész világot.”

Intézményünk a TÁMOP 3.3.10 B-12-2013-003 Hátrányból előny projektjének megvalósítása 2014 júniusában indult, egy 25.450 eFt -os költségvetésű nyertes pályázat eredményeképpen.

Pályázatban részt vevők

Szerző: Racskó Péter

Megvalósítás

Szerző: Herczegné Varga Ilona

A TÁMOP-3.3.10.B-12 projekt megvalósítása a pásztói Mikszáth Kálmán Líceumban

Mentorok képzése

Iskolánk egyik fontos alapelve a méltányosság, melynek eredményeként a diákok mindegyike azonos eséllyel jut hozzá az ismeretekhez, a tudáshoz.
A társadalmi, gazdasági folyamatok eredményeképpen az intézményünk beiskolázási körzetében élő családok anyagi és kulturális egzisztenciája labilissá vált, melynek következtében nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek, a fiatalok lehetőségei is több oldalról behatárolódtak.
Szociális helyzetükből adódóan megnőttek az esélykülönbségek, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés egyre kevésbé biztosított számukra. Az átlagtól ily módon lemaradó diákokra sokszoros figyelmet kell fordítanunk, annak érdekében, hogy a rajtuk kívül álló okok miatt hátrányukat le tudják dolgozni és kiegyensúlyozott tanulmányi eredményt tudjanak nyújtani.

„Hátrányból előny” projekt zárása

Szerző: Admin

A Mikszáth Kálmán Líceum pedagógus- és diákközössége sikeresen megvalósította a TÁMOP 3.3.10-B-12-2013-0003 számú projektet.

Igaz, hogy sok nehézséggel kellett megküzdeni – a projekt két év helyett egyben valósult meg, személyi változások történtek mind a tanulókat, mind a tanárokat illetően, az eszközök nagy késéssel érkeztek – de a 25 fő diák, akiket 12 fő mentor, 18 fő segítő pedagógus és a 3 fő projektmenedzsment segített, eredményesen zárta nemcsak a projektet, de a tanévet is.

Projektzáró rendezvény

Szerző: Admin

A TÁMOP 3.3.10.B-12 projekt zárására került sor 2015.04.23-án a Mikszáth Kálmán Líceum Tittel Pál Kollégiumának udvarán, ahol a projektben résztvevő diákok és pedagógusok, segítők mellett a TE IS programot megvalósító diákok és tanárok is aktívan bekapcsolódtak a zárórendezvény programjába.
Először Herczegné Varga Ilona igazgató és projektmenedzser elemezte és a értékelte a projekt végrehajtását – az eredményeket, a nehézségeket, a sikereket, örömöket és a problémákat.
Ezt követően a mentorált diákok mondták el véleményüket a programról, annak hatásairól és arról, hogyan érezték magukat a projektben.
Végül a TE IS projektben résztvevő diákok szervezésében közösségi- és sportjátékba kapcsolódott be minden jelenlévő.
A programot közös salátázás és szendvicsezés zárta. Kár, hogy vége!

További fotókért kattints a képre