Hét nap Spanyolországban

Szerző: Dánné Sályi Mária

Május másodikán hagytuk el Magyarországot Szabó Mária és Dánné Sályi Mária tanárnő vezetésével. Repülővel indultunk Budapestről a napfényesnek hitt Spanyolországba, de amikor megérkeztünk, szakadt az eső. Az ezt követő hét napban hasonló időjárás volt.
A szállásunk egy három csillagos hotel volt a vasútállomás közelében. Az első nap egy közeli kisváros középiskolájába mentünk, ahol megismerkedtünk a spanyol, az olasz és a bolgár cserediákokkal. Az óraközi szünetekben almákat osztottunk a diákoknak. Délután idegenvezetéssel sétáltunk Santiago de Compostelában, a világ egyik legismertebb katolikus zarándokhelyén. Megcsodáltuk a Szent Jakab-katedrálist, a San Martin Pinario kolostor fantasztikus faragott barokk oltárait és karzatait.
Az elkövetkezendő napokban anorexiával és bulímiával kapcsolatos előadásokon és workshopokban vettünk részt, különböző társadalmi problémák megoldására készítettünk plakátokat. Kirándultunk La Corunába, ahol megcsodálhattuk az Atlanti óceánt, a világörökség részét képező Herkules tornyot, a tengeri élet múzeumát és egy interaktív kiállítást az emberi testről. A vacsorák után általában a cserediákokkal kártyáztunk és beszélgettünk. Sok egzotikus ételt ettünk, általában tengeri halakat, kagylókat, és nagyon sok krumplit. Nagyon jól éreztük magunkat, maga a repülés is óriási élmény volt. Utazásunkat az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja és a Pásztói Életesély Alapítvány támogatta.

 

Találatok: 2052