I. Semmelweis Egészségverseny

Szerző: Pál Adrienn és Sipos Katalin

2016.04.02-án Budapesten a Semmelweis Egyetem, egészen pontosan a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének szervezésében megrendezésre került az első Semmelweis Egészségverseny, melyen a Mikszáth Kálmán Líceum 2 csapatot is indított.

Azért, hogy a verseny a 14 évesnél idősebb diákok számára minél izgalmasabb és interaktívabb legyen, közel 80 önkéntes orvostanhallgató dolgozott. A sok munka meg is hozta az eredményét, ugyanis amellett, hogy nagyon jól éreztük magunkat, rengeteget tanulhattunk is, és nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. A verseny 3 fordulós volt, ugyanis a döntőbe kerülés előtt még 2 feladatsort kellett kitöltenünk interneten keresztül. Ezek eredménye alapján kerülhettünk a döntőbe. 114 csapat indult a versenyen, abból pedig csak a legjobb 20 juthatott el az utolsó fordulóba. A Mikszáth Kálmán Líceumból a 10.f osztály csapata, a Senior Pisce, valamint a 11. évfolyamos csapat, az In-Fúzió is bekerült a legjobbak közé. A döntő során 12 állomáson kellett helytállnunk. Minden állomáson interaktív feladatokat kellett megoldanunk 6 témakörrel kapcsolatban. Olyan fontos és hasznos témák, mint például a drog-, alkohol-, dohányzás prevenció, egészségtudatos táplálkozás, véradás és transzplantáció, kardiovaszkuláris és tumor prevenció, reproduktív egészségügy, szexualitás valamint elsősegélynyújtás, újraélesztés. A verseny egész napos volt, ebéddel és egyéb programokkal kiegészítve. 

A nap végén az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta, ugyanis a verseny közben nem tudhattuk a kapott pontszámokat. Az első 5 legjobb csapatot díjazták különböző értékes nyereményekkel (a főnyeremény például 5 belépő volt az Efott fesztiválra).  Az In-Fúzió csapat, azaz Robotka Sári (11.a), Kispál Szilvia (11.f), Pál Adrienn(11.f), Schubert Helga(11.f) és Sipos Katalin(11.f) által alkotott csapat a 4. helyezést érte el. A Senior Pisce csapat pedig a 8. helyen végzett. A csapat tagjai a 10.f osztályból Péter Rebeka, Román Klára, Kelemen Dávid, Lukács Bianka és Tóth Gábor. 

Reméljük, jövőre is részt vehetünk ezen a fantasztikus versenyen és hasonlóan jó eredményeket érünk majd el! Köszönjük a felkészítést és a ránk szánt időt Madjász Julianna Tanárnőnek!

Pál Adrienn és Sipos Katalin

Találatok: 1327